logo

Schuldhulpverlening, Coaching & Advies
Ooysedijk 13
6522 KT Nijmegen
Email: info@oxyz.nl
Telefoon: 024-820 0733
KvK: ********
BTW: NL *********.B01

Dossiernummer:
Wachtwoord:

Brochure OXYZ
Brochure OXYZ

Zo voorkom je een aanvraag tot een dwangakkoord bij de rechtbank

Ben jij ondernemer, maar dreig je failliet te gaan? Dan kun je schuldhulp aanvragen. Als je dit op tijd doet, voorkom je dat je te maken krijgt met nog meer financiële tegenslagen. Alleen hoe vraag je schuldsanering aan? En wat doe je als een van de schuldeisers niet wil meewerken?

Je bent niet de enige ondernemer die te maken heeft met een dreigend faillissement. Er zijn elk jaar honderden zelfstandigen die hier mee kampen. Als je failliet dreigt te gaan, kun je als ondernemer vrijwillige schuldhulpverlening aanvragen, oftewel minnelijke schuldhulp. Dit is een traject waarbij je ondersteuning krijgt van een schuldhulpspecialist.

Minnelijke schuldhulp kan voorkomen dat je failliet raakt. Hierbij inventariseert de specialist je onderneming. Wanneer de financiële problemen niet structureel voorkomen, is er een kans dat je onderneming nog kan blijven bestaan.

Aanvraag dwangakkoord bij de rechtbank

Weigert een schuldeiser akkoord te gaan met de minnelijke schuldregeling zonder goede reden? Dan kun je bij de rechtbank een aanvraag doen tot een dwangakkoord. Hierbij verzoek je de rechter om de schuldeiser te dwingen om akkoord te gaan met de voorgestelde schuldregeling. Helaas kun je een aanvraag tot een dwangakkoord alleen indienen met een verzoek om wettelijke schuldsanering, oftewel WSNP. Dit is het wettelijke traject via de Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen. De regels bij een Wsnp-traject zijn veel strenger dan die bij het minnelijke schuldhulptraject.

Vrijwillige schulpsanering aanvragen

Natuurlijk wil je een aanvraag voor een dwangakkoord bij de rechtbank voorkomen. Je wilt immers niet te maken krijgen met het Wsnp-traject. Bij een dreigend faillissement is het dus zaak dat je op tijd hulp aanvraagt. Zo kun je bij Oxyz minnelijke (vrijwillige) schuldsanering aanvragen. We voeren dan eerst een nulmeting voor je uit. Hierbij analyseren wij je onderneming, zodat we goed kunnen bepalen hoe je bedrijf er voorstaat. Vervolgens bespreken we of er een kans is om het faillissement te voorkomen. Als dat zo is, stellen we samen met jou een plan van aanpak op en benaderen we de schuldeisers met een betalingsregeling.

Het Wsnp-traject levert schuldeiser minder geld op dan de minnelijke schuldsanering. Dit komt, omdat het wettelijke traject veel meer kosten heeft. Het minnelijke, vrijwillige schuldhulptraject is dus veel gunstiger voor schuldeisers. Bij Oxyz zorgen wij voor een goed contact met de schuldeisers. Hierbij maken wij hen ook duidelijk dat het voor hen de beste oplossing is om in te stemmen met de schuldregeling.

Lidmaatschap bij de NVVK

Oxyz is lid van de NVVK. Dit is een brancheorganisatie die schuldeisers als keurmerk zien. Ons NVVK-lidmaatschap toont aan dat wij een betrouwbare organisatie zijn die zich aan de wettelijke regels en gedragscodes houdt. De schuldeisers kunnen er dus zeker van zijn dat ze ons kunnen vertrouwen. Dankzij het lidmaatschap is het veel eenvoudiger om goede afspraken te maken met de schuldeisers. Wanneer je schuldhulp bij ons aanvraagt, is de kans dus groot dat de schuldeisers akkoord gaan met de schuldregeling. Je hoeft dan geen dwangakkoord bij de rechtbank aan te vragen.

Benodigde financiële middelen voor schuldhulp

Met minnelijke schuldhulpverlening via Oxyz kan je een faillissement voorkomen. Dit kan alleen als je over financiële middelen beschikt waarmee je de schuldeisers kan betalen. Samen bespreken wij hoe je deze middelen kan verkrijgen. Meestal zijn er hier drie mogelijkheden voor. Dit zijn: een lening of een schenking, een afloscapaciteit of een BBZ-krediet. Het BBZ-krediet kun je bij de gemeente aanvragen. Hiermee doen wij een voorstel bij je schuldeisers. Je krijgt alleen een BBZ-krediet als de gemeente de zekerheid heeft dat je het geleende geld kunt terugbetalen.

Schuldhulp aanvragen?

Wil je schuldhulp aanvragen? Neem dan gerust contact op met Oxyz. Wij verlenen schuldhulp aan bedrijven. Ons team doet er alles aan om jou uit de schulden te helpen. De afgelopen jaren hebben wij al heel veel bedrijven kunnen redden. Samen met jou kijken wij welke mogelijkheden. Ook zullen wij schuldhulp voor je aanvragen. Onze specialisten denken echt met je mee en willen graag dat alles opgelost wordt. Dankzij hun hulp heb jij weer uitzicht op een betere toekomst voor je bedrijf.