logo

Schuldhulpverlening, Coaching & Advies
Ooysedijk 13
6522 KT Nijmegen
Email: info@oxyz.nl
Telefoon: 024-820 0733
KvK: ********
BTW: NL *********.B01

Dossiernummer:
Wachtwoord:

Brochure OXYZ
Brochure OXYZ
Oxyz schuldhulp voor bedrijven - schulden

Beslag, hoe werkt dat?

Heb jij een schuld opgebouwd en had jij verwacht dat dit jou nooit zou overkomen? Dan ben je niet de enige! Jaarlijks belanden duizenden Nederlanders in de schulden. Vaak begint dit met een kleine schuld en in veel gevallen loopt deze schuld op. Bij sommige mensen lopen de schulden zo hoog op dat ze in de schuldsanering terechtkomen. Mocht dit het geval zijn, dan is er wel heel veel misgegaan. Mocht dit jou zijn overkomen, dan kan je het beste op zoek gaan naar hulp. Schuldhulp is er voor mensen die zo diep in de schulden zijn gekomen dat het ze niet meer lukt om hieruit te komen. Sterker nog, het is dan al zo ver gekomen dat er waarschijnlijk ook beslag op je spullen wordt gelegd. De vraag van vandaag is: beslag leggen, hoe werkt dit? De volgende alinea’s gaan dit omschrijven.

Heb jij behoorlijk wat schulden en ben jij bang dat er beslag gelegd zal worden op je spullen? Weet jij niet goed hoe dit proces gaat verlopen en wil jij hier alles over weten? Dan gaat dit artikel je hierbij helpen. Hierdoor heb je ook nog de mogelijkheid om van tevoren in actie te komen en om bijvoorbeeld te kiezen voor schuldsanering aanvragen.

Het ontvangen van een dwangbevel

De eerste stap in het proces is het ontvangen van een dwangbevel of een vonnis. Hierbij vraagt de deurwaarder of je binnen twee dagen kunt betalen. Is het vonnis ‘uitvoer bij voorraad’? Dan is er de mogelijkheid dat je spullen meteen meegenomen kunnen worden. Dit kan terwijl u nog in beroep bent, dit zou uiteraard erg vervelend zijn.

De volgende stap in het proces is het maken van een proces verbaal. De deurwaarder zal bepalen welke spullen waarde hebben en welke spullen verkocht kunnen worden. Mocht je niet thuis zijn, dan heeft de deurwaarder de bevoegdheid om samen met de politie de sloten open te breken. Vervolgens wordt alles op waarde geschat en wordt het proces-verbaal binnen 3 weken bij jou bezorgd. Vervolgens wordt er aangegeven wanneer de spullen verkocht worden en de laatste stap in het proces is dat de spullen ook echt daadwerkelijk verkocht worden.

Zoek hulp voordat dit gebeurt

Bovenstaand proces is natuurlijk verschrikkelijk. Dit is iets wat niemand wil meemaken en jij waarschijnlijk ook niet. Zit je in de schulden en wil je dit absoluut niet meemaken? Kies dan voor schuldhulp. Schuldhulp aanvragen is bijvoorbeeld mogelijk bij een bedrijf zoals Oxyz. Zij zullen samen met jou kijken naar wat er mogelijk is en zij kunnen ook schuldsanering voor je aanvragen. Deze aanbieder denkt echt met je mee en zij willen net zo graag als jij dat alles opgelost wordt. Een ding is echter een feit mocht je hulp zoeken, het probleem zal ooit volledig verholpen worden.

Mocht je geen hulp zoeken dan is er dus een kans dat er beslag gelegd wordt. Buiten dat is de kans dan ook groter dat je nooit meer uit de problemen komt. Wees en dan ook op tijd bij en zorg ervoor dat je grotere problemen voor bent. Er zijn namelijk genoeg partijen die klaarstaan om jou te helpen.