logo

Schuldhulpverlening, Coaching & Advies
Ooysedijk 13
6522 KT Nijmegen
Email: info@oxyz.nl
Telefoon: 024-820 0733
KvK: ********
BTW: NL *********.B01

Dossiernummer:
Wachtwoord:

Brochure OXYZ
Brochure OXYZ

6 tips om financiële problemen tegen te gaan

Als ondernemer kun je te maken krijgen met financiële tegenslag. Als het slechts incidenteel is en om een klein bedrag gaat, is het probleem vaak eenvoudig op te lossen. Maar wanneer je structureel kampt met financiële problemen en het om grotere bedragen gaat, is het zaak om actie te ondernemen. Wij geven je zes tips.

Tip 1: Zoek ondersteuning

Zoek steun bij bekenden. Bespreek je financiële situatie met je vrienden, familie, accountant of coach. Financiële zorgen leiden tot stress. Als je dit met anderen bespreekt, kom je misschien weer op ideeën en ga je er met een andere blik naar kijken. Wie weet komen jullie samen tot een oplossing.

Tip 2: Breng je financiële situatie in kaart

Maak een duidelijk overzicht van je inkomsten en uitgaven, je achterstanden en schulden. Zo heb jij je boekhouding op orde en heb je meer inzicht in je financiën.

Tip 3: Probeer je inkomsten te vergroten

Dreig je in de financiële problemen te raken? Onderneem dan actie om je inkomsten te vergroten. Hierbij kun je denken aan het verlenen van extra diensten of verkoopactiviteiten. Kijk ook eens goed naar de prijzen die je hanteert voor je producten en diensten. Wie weet is het een optie om de prijzen te verhogen. Wees ook actiever in het debiteurenbeheer zodat je facturen sneller betaald worden.

Tip 4: Verlaag je kosten

Kijk niet alleen goed naar je prijzen, maar ook naar je zakelijke kosten. Wellicht kan je deze verlagen. Zo kun je misschien geld besparen op huisvesting, personeelskosten, inkoop en bedrijfsmiddelen.

Huisvesting

De huur of hypotheek is vaak een grote kostenpost. Als het mogelijk is dan kan een verhuizing naar een kleinere, goedkopere ruimte een optie zijn.

Personeelskosten

Als ondernemer kun je ook besparen op personeelskosten. Dit kan door te werken met zzp’ers of de arbeidsvoorwaarden te beperken.

Inkoop

Informeer bij je leveranciers of het mogelijk is om een leverancierskrediet af te sluiten, maak gebruik van de maximale betalingstermijn en koop niet te veel in. Zorg dus voor een minimale voorraad. Je kunt je producten altijd weer aanvullen.

Bedrijfsmiddelen

Ga na of het mogelijk is om bedrijfsmiddelen te huren in plaats van de kopen. Zo kun je je bedrijfsmiddelen of bedrijfspand verkopen en deze weer terug huren. 

Tip 5: Zoek inkomensondersteuning

Als ondernemer kun je een BBZ-krediet aanvragen bij gemeente. Dit kun je doen bij de gemeente waar je onderneming staat ingeschreven. Met het leenbedrag kun je de schuldeisers betalen. Het bedrag dat je leent, moet je binnen een bepaalde periode weer aan de gemeente terugbetalen. Je kunt dit krediet alleen afsluiten als je tijdelijk te weinig inkomsten hebt en daardoor niet in staat bent om je schuldeisers te betalen. Als voorwaarde wordt gesteld dat je jezelf kunt onderhouden en de aflossing echt kunt nakomen.

Tip 6: Vraag vrijwillige schuldhulpverlening aan

Door vrijwillige (minnelijke) schuldhulpverlening aan te vragen, voorkom je nog meer financiële problemen. Bij Oxyz kun je vrijwillige schuldsanering aanvragen. Als je dit doet, voeren wij eerst een nulmeting uit. Hierbij onderzoeken wij je bedrijf, zodat wij weten hoe je onderneming ervoor staat. Aan de hand van het onderzoek bepalen we of het mogelijk is om een faillissement te voorkomen. Als dat zo is, stellen we een plan op om de financiële problemen op te lossen. Vervolgens benaderen we de schuldeisers met een betalingsregeling.

Minnelijke schuldhulpverlening via Oxyz

Met minnelijke schuldhulpverlening via Oxyz kun je grotere financiële problemen voorkomen. Dit kan alleen als je over voldoende financiële middelen beschikt. Samen met jou bespreken wij hoe je deze middelen kan verkrijgen en je schuldeisers kunt betalen. Vaak zijn hier drie mogelijkheden voor: een afloscapaciteit, een lening afsluiten bij familie of een BBZ-krediet aanvragen.

Schuldhulp aanvragen bij Oxyz

Wil je jouw financiële problemen oplossen en schuldhulp aanvragen? Neem dan gerust contact met ons op. Oxyz verleent schuldhulp aan diverse soorten bedrijven. Wij doen er alles aan om de problemen op te lossen en jou uit de schulden te helpen. De afgelopen jaren hebben wij al tientallen bedrijven kunnen redden. Bij ons is transparantie heel belangrijk. Samen met jou bespreken we dan ook de mogelijkheden en vragen we schuldhulp voor je aan. Wij denken echt met je mee en ons doel is om de problemen op te lossen, zodat jij weer uitzicht hebt op de toekomst.